Recept

För den nyfikne kan jag avslöja att sockerknepet blev en succé. Om du själv behöver pigga upp dina kollegor gör du så här:

Vispa följande hårt:

3 äggulor

1 msk vatten

4 dl florsocker

1/4 tsk hjorthornsalt

1 tsk vaniljsocker

Klicka ut smeten på en plåt och grädda i 20 minuter i 150 grader. Resultatet kallas äggulemaränger och ja, de ska vara ihåliga.

Imorrn ska jag själv skickas på utbildning på universitetet. Jag tar för givet att mitt superpedagogiska tips har spridit sig dit och räknar med att de bjuder på chokladbiskvier. Ska bli mumsigt!

(Om du själv råkar vara gastric bypass-opererad och lite sockerkänslig bör du avstå från att smaka på smeten. När jag tänker efter kan du nog hoppa över chokladbiskvierna också.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s