Simulantkatt

Igår kunde den döva katten plötsligt inte hoppa upp på stolar längre. Inte så konstigt tänkte vi, hon är ju ändå 14 år, vilket motsvarar 72 i människoår. Kanske börjar hon bli lite stel i höfterna?

Att vara katt i vårt hus och inte kunna lämna golvet ställer dock till vissa problem. Maten serveras uppe på en skänk i hallen. Bästa sovplatsen är på ett skrivbord i gästrummet. Till och med kattlådan är placerad på en upphöjd konstruktion. Golvet är nämligen hundens territorium.

Så varje gång katten ville upp en våning löste hon det genom att ställa sig bredvid möbeln, skrika så högt hon kunde och invänta lyfthjälp. Vet ni hur högt en döv katt kan skrika? Hade vi haft några grannar hade de för länge sedan ringt länsveterinären.

Följaktligen har jag sedan igår morse ägnat min lediga tid åt att springa runt och lyfta katt. Ända tills jag hällde upp kvällsmaten nyss. Gissa vem som fullkomligt svingade sig upp till matplatsen? Idag serverades det tonfisk – undrar just om det finns ett samband här?

Vår veterinär upplyste oss för några år sedan om att den döva katten inte alls är en vanlig bondkatt, som vi hade fyllt i på hennes patientkort. Han var rätt säker på att hon är åtminstone hälften raskatt, men vilken ras kunde han inte svara på. Nu vet vi. Den döva katten är av rasen simulant.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s