Gul bil!

Häromdagen satt två tonårstjejer i biblioteket, vid ett bord intill fönstret. De satt till synes djupt försjunkna i skolarbete (eller wordfeud, vad vet jag?) ända tills en av dem plötsligt utropade ”Gul bil!” och smällde till den andra på armen. Efter att ha noterat mina höjda ögonbryn förklarade de vänligt att om man ser en gul bil har man rätt att slå den andra personen, och bara om man får syn på en röd bil strax därpå får man slå tillbaka.

Vid närmare efterforskning verkar den här leken vara utbredd över hela landet, jag hittade till och med en sida som förklarar reglerna lite närmare. Jag önskar att jag hade känt till det här innan vi köpte vår Peugeot. Det kan inte vara särskilt bra för mitt karma att tillfoga tonåringar en massa blåmärken när jag är ute och kör. Kanske inte att undra på att vi fick bilen billigt!

Annonser

2 thoughts on “Gul bil!

  1. Jag kallar spelet ”Punch buggy beatle” och det kan endast spelas när man ser en VOLKSWAGEN, en klassisk (eller ny..) Bubbla alltså 🙂
    Då skriker man färgen och ”punch buggy beatle” och slår kamraten på armen. Lärde mig detta i Canada. Tyvärr fanns det då inte så många gamla bubblor och den nya var inte lanserad..kan säga att när man väl såg en så blev det strid om vem som såg den först….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s