H1N1

Sedan i söndags har jag i princip förflyttat mig mellan sängen, datorn och soffan. Jag fryser och svettas samtidigt. Alla muskler och leder värker. Dessutom gör det ont i ögonlocken av någon underlig anledning. I ena halvan av pannan har det flyttat in nån liten smurf som sitter och hamrar hela dagarna. Snoret rinner och stämbanden producerar min allra bästa whiskyröst. Bara tanken på att ta på mig skorna för att gå och slänga soporna gör mig totalt utsjasad.

Så ja. Influensa. Det var över femton år sedan sist, så jag antar att det var dags.

Idag har jag mest ägnat mig åt att se till att vi får valuta för pengarna för vårt abonnemang på Netflix (gratis provmånad, så det är inte så svårt), gett mitt bidrag till samhället genom att registrera mina symptom på influensakoll.se, samt besvarat mejl från jobbet. Det sistnämnda låter ungefär så här:

”Vi fick inte tag på någon vikarie för dig, så det var ju lite kaosartat idag… men du kommer väl imorgon?”

”Öh, nej, jag har som sagt fortfarande över 38 graders feber idag, så jag kommer inte imorgon.”

”Ok, men hör av dig om du känner dig piggare i eftermiddag så kan jag avbeställa vikarien om jag får tag på någon.”

”Mmm, visst.”

De årliga arbetsplatsenkäterna brukar visa att vi har skyhög sjuknärvaro på mitt jobb. Undrar just hur det kan komma sig?

 

 

Annonser

3 thoughts on “H1N1

  1. Vänta här nu är inte H1N1 fågelinflunsan eller så är det grisen? Isåfall grattis eller inte. Urs vad jobbigt för dig. Jag har för mig att det är grisen.

    • Har faktiskt ingen aning om vilken influensastam som har drabbat mig, men fågelinfluensa är det förhoppningsvis inte! 😉 Årets vaccin, som jag uppenbarligen inte tog, innehåller i alla fall H1N1 och någon annan stam, så det var bara därför jag valde det som rubrik.

      • aha! Ja men dåså. Jag tog svinisen när det var dags och oj vad sjuk jag blev då tänkte jag att vilken tur att jag vaccinerade mig och inte fick den i alla fall för då hade jag varit körd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s