Kyrkoförlagd arbetstid

Idag var det dags att gå i kyrkan i tjänsten igen. Det är präster, kantorer och så vi lärare som måste göra det ibland. Beroende på hur modig prästen är och hur anmälningsbenägna föräldrarna är, blir vi ibland välsignade och bedda för på köpet. Det blev vi inte idag, men vi fick i alla fall veta att det är Gud som har skapat världen.

När jag gick i skolan hölls skolavslutningarna i idrottshallen. Och tänk, det blev sommarlov då också!

Annonser

2 thoughts on “Kyrkoförlagd arbetstid

  1. Haha. Jag trodde det var tvärtom för det mesta numera.

    Jag hade alla mina avslutningar i kyrkan. Men nu är det ju världens rabalder över detsamma. Även om prästen inte ens nämner Gud så är det typ bannlyst.

    Tyvärr tycker jag.

    • Antar att ens egna traditioner påverkar hur man ser på det där. Det händer att jag går i kyrkan privat, men jag ser inte kopplingen alls mellan skolan och kyrkan. Där jag jobbar nu fick inte alla elever ens plats samtidigt, så det var uppdelat i två olika sittningar. Man såg knappt de som gjorde framträdanden och talen överröstades av föräldrar (!) som satt och diskuterade annat i bänkraden bakom mig. Prästens tal var någon slags stå-upp-komik där han mest var sarkastisk över det faktum att han inte får säga vad han vill i sin egen kyrka när vi är där. Hade alla gånger föredragit idrottshallen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s