You’re welcome!

Distanskursen i engelska som jag läser just nu består av en hel del inlämningsuppgifter. Det går ut på att man ska läsa en utvald skönlitterär bok, analysera den, jämföra sin egen analys med akademiska publikationer, och sedan få ihop en snygg och sammanhängande text med så många thus, however, moreover och hence som möjligt. Ungefär så. Som om inte det vore nog, ska man sedan läsa upp sin text och samtidigt spela in sig själv på webbkameran. Slutligen mejlar man klippet till sin lärare.

Kanske är det annorlunda för de studenter som är sådär tjugo år yngre än jag och som skypar och vloggar och har sin egen kanal på YouTube, men jag är inte direkt van vid att se rörliga bilder på mig själv.

Så när det var dags att spela in första uppgiften sminkade jag mig, valde kläder med omsorg och flyttade runt på lamporna för att få rätt belysning. Om jag råkade säga fel någonstans raderade jag klippet och började om från början.

Idag spelade jag in min femte uppgift. Osminkad med rödsnuten näsa och flottigt hår. Läraren fick åtta minuter av mig, varav ungefär tre bestod av hostattacker. När han öppnar sitt mejl lär han bli evigt tacksam att han undervisar på distans. You’re welcome!

Annonser

6 thoughts on “You’re welcome!

  1. Jag var alltid väldigt noggrann med att se presentabel ut när jag gick ut i det gemensamma köket i början av terminen. Nu blir jag stolt över mig själv de få gånger jag inte går ut i pyjamas.

  2. Lite som ett förhållande … alltså?
    Först, alltid snygg; snygga kläder, smink, inga fisar, alltid supercool.
    Sedan (efter ungefär ganska exakt 8 månader), sönderfisna mysbyxor, osminkad och en stor besvikelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s