Fritt fram för hatet?

Det är melodifestivaltider och hela debatten kring ”näthatet” verkar vara helt bortglömd. Twitter svämmar över av förmodat vuxna människor som tycker det är helt okej att klanka ner på exakt allt de medverkande säger, gör eller har på sig.

Jag förstår att det är tradition i vissa hushåll att trots uttalat ointresse plåga sig igenom alla deltävlingar bara för att sitta och håna allt som händer i tv-rutan. Det verkar ju…kul?

På DNs webbsida sitter två journalister och livechattar (läs: hånar allt) genom hela sändningarna. Why?! Är det detta som är kritiskt journalistiskt arbete? Igår konstaterade de att ”Linda Bengtzing slogs ut av en blå korsett”. Och i en uppföljande artikel: ”Ellinore Holmers sömnpiller till ballad knep den andra Andra chansen-platsen före en superproffsig Linda Bengtzing.” Av detta lär vi oss alltså att

1. Svenska folket baserade sitt röstande på artisternas klädval.

2. Det spelar ingen roll om Linda Bengtzings låt var bra eller ej, för hon är ju ett proffs och borde därmed ha gått vidare. (Alla andra ställer förmodligen upp ideellt, eller?)

Jag gillar melodifestivalen. Jag älskar konceptet att vem som helst kan skriva ett bidrag till tävlingen och att folket numera får vara med och välja ut de tio som går till final. Alternativet är att en jury väljer ut en dansbandslåt, en poplåt, en gammelschlager, en ballad, en låt med folkmusikinfluenser osv. och dit vill jag absolut inte igen. Då står jag hellre ut med några minuters falsksång då och då under deltävlingarna.

Däremot gillar jag inte sport. Jag har inte sett ens en glimt av OS-sändningarna. Under hockeyfinalen idag gick jag till simhallen och njöt av lite extra utrymme i bassängen. Inte sjutton satt jag på Twitter och kräkte ur mig hur tråkigt OS är, vilken konstig dialekt kommentatorn har och vilka fula kläder spelarna har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s