Lönande flytt

Eftersom det bara verkar vara jag som ser en eventuell Stockholmsflytt som ett straff, försöker jag långsamt vänja mig vid tanken på att lämna livet på den småländska landsbygden bakom mig. Jag har lusläst Hemnet på jakt efter lägenheter i huvudstaden där jag kan tänka mig att bo, och faktiskt hittat några som jag kan stå ut med och som skulle ge oss en oförändrad boendekostnad.

Något annat som också hjälper är att räkna lite på hur vår hushållsekonomi skulle förändras. Att för en gångs skull bo på en plats med fungerande kollektivtrafik innebär att vi inte behöver någon bil. Hejdå billån och två bilars bränsleförbrukning, skatt och försäkring för sammanlagt sjutusen spänn. Kostnader för hushållsel och uppvärmning är lägre i en lägenhet, så där försvinner minst en tusenlapp. Och så visar det sig att kommunalskatten i Stockholm är lägre än i Växjö, vilket gör ett utfall på en tusenlapp var. Tiotusen himla kronor skulle vi alltså spara varje månad. Minus kostnaden för varsitt SL-kort, men ändå! Är det undra på att folk inte vill bo på landsbygden? Utom jag förstås.

 

 

2 thoughts on “Lönande flytt

  1. Meh? hur? Allt jag ser när jag tänker ”hm, kanske Sthlm snart dårå?” är ”jaha, och så har jag inga pengar till något igen”.

  2. I teorin kan få allt att gå med plus, men det är svårare att få det med sig till verkligheten. När jag bytte från bensinbil till dieselbil minskade jag mina bränslekostnader med 1500 kr i månaden. Var dessa pengar är har jag ingen aning om, för jag har lika lite kvar i slutet av månaden nu som då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s