Rekryteringshyfs

Tips till potentiella arbetsgivare:

a. Om du har fem lärarvakanser att fylla pga pensionsavgångar kanske du ska påbörja rekryteringen senast i april/maj och inte efter midsommar.

b. Om jag presenterar mig som Åse, är namngiven som Åse i ansökan som du har framför dig och dessutom vänligen har korrigerat dig en gång, kanske du kan sluta kalla mig Åsa?

c. Kompetent och erfaren personal kostar pengar. Sluta hävda att ingen i den befintliga personalstyrkan tjänar över 30 000 i månaden, för om det stämmer är det riktigt pinsamt för din kommun.

d. ”Vi hör av oss nästa vecka, hur det än går.” Nej, det gör ni inte.

e. Om jag redan har ett fast heltidsjobb och har sökt en fast heltidstjänst hos er behöver ni inte bemöda er om att ringa i efterhand och erbjuda mig en tidsbegränsad tjänst på 25%. Och nej, det hjälper inte att ni i så fall kan erbjuda mig den lön jag begärde.

 

Annonser

3 thoughts on “Rekryteringshyfs

  1. Amen to that sistah! Så är det verkligen. Tänk att jag ska söka och söka och söka jobb så jag har efter min fil.kand är tagen. Ångesten, den ångesten. Jaja. Det går säkert jättebra hehe

  2. Här i kommun är det tydligen typ 120 jobb ute, varav 40 stycken är lärarjobb. Hmmmmm. Alla kommunens skolor har fått panik. kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s