En dag i stan

Igår morse klev jag upp klockan fem (!) för att ta tåget till Göteborg på morgonkvisten. Det var inte direkt trångt på tåget så dags och jag hade kunnat unna mig att vila fötterna på sätet mittemot – dvs om jag hade nått fram.

CAM03565

Väl framme började jag med att bocka av något från min sommarönskelista genom att hoppa på en spårvagn. Jag åkte till Biskopsgården där min faster och hennes man bodde när jag växte upp och där jag och min familj tillbringade många semestrar. Det låter kanske inte som ett semesterparadis, men växer man upp på landet är en förortslägenhet på åttonde våningen otroligt exotiskt.

CAM03569

Därifrån gick jag sedan genom ett antal villakvarter in mot stan igen. Jag hade bara tänkt gå ett par kilometer, men sedan började jag skymta ett av Göteborgs landmärken, Älvsborgsbron, och tänkte att det vore kul att gå över den. Så det gjorde jag. Utsikten var fantastisk, men att gå på cykelbanan bredvid en sexfilig tungt trafikerad väg var kanske inte jätteidylliskt.

CAM03587CAM03585

I Majorna tröttnade jag på att gå (läs: blev jättehungrig) och hoppade på en buss in till de mer civiliserade delarna av stan för lite mat och shopping. Så småningom tog jag spårvagnen till Frölunda torg och strosade runt i gallerian som förvånande nog innehöll en hel del butiker som jag aldrig sett innan (rekommenderas!).

Tillbaka inne i stan slappade jag ett tag i Trädgårdsföreningen och vinkade till sightseeingbåtar i väntan på tåget hem. Sammanfattningsvis en mycket trevlig dag helt i eget sällskap.

CAM03596

Annonser

2 thoughts on “En dag i stan

  1. Vilken härlig dag!!!
    Långpromenad med sig själv. Sämre sällskap kan man ha. 🙂
    Och samtidigt: vill du ha promenadkamrat nästa gång så hör av dig. Jag bor nära där du promenerade! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s