Nummer trettio

Hittills det här året har jag läst/lyssnat på trettio böcker. Och hur många har jag recenserat eller ens nämnt här? Eh… två. Skärpning!

Senaste bytet är Kristin Emilssons roman med den utmärkta titeln Äta kakan och ha den kvar. Den handlar om en medelklasskvinna med fyrtioårskris som plötsligt får sparken från sitt projektledarjobb. Av olika anledningar kommer hon sig aldrig för att berätta detta för sin familj, utan tar istället tillfället i akt att börja leva ett hemligt liv på dagarna när alla tror att hon jobbar.

plus: Den är småtrevlig och har ett bra flyt, både vad gäller språket och handlingen, vilket gör att den är svår att lägga ifrån sig. Huvudpersonen är ju ute på för henne helt okänd mark och man vill gärna veta vad hon ska göra och hur hon ska reagera härnäst. Det här verkar vara författarens debutroman och jag hoppas att hon skriver fler i samma genre!

minus: Lite väl många sammanträffanden mot slutet.

(övrigt: Det heter ”ett styng av avundsjuka”. Inte stygn. Förstår inte hur det kunde passera obemärkt ända till pocketversionen.)

CAM03803

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s