Förstadagar vi minns

Hemma efter en lång dag på nya jobbet. Alla var jättesnälla och välkomnande och ganska nyfikna på sin nya kollega. Ser verkligen fram emot att gå dit imorgon igen!

På vägen dit i morse hann så klart nervositeten krypa fram och jag mindes förstadagar på andra jobb som inte gick riktigt lika bra:

Skola 1: När jag kom till jobbet var personalrummet fullt med folk. Ingen tog någon notis om mig. Jag bad rektorn peka ut någon i mitt arbetslag, men då visade det sig att alla människor var på besök från en annan skola. Mina kollegor skulle börja först dagen efter, rektorn hade visst glömt det. Så jag fick åka hem. Fem mils pendlingsväg.

Skola 2: Första dagen var gemensam uppstart med lärare från alla kommunens skolor och föreläsning i en gigantisk aula. Jag hade ingen aning om vilka som jobbade på min skola och hade ingen lust att ställa mig upp och fråga. När jag gick hem hade jag fortfarande inte träffat någon av mina nya kollegor. Dagen efter åkte jag på en tredagars konferensresa till Tyskland med hela kollegiet och fick dela rum med en människa som jag träffade först i hotellets lobby…

Annonser

1 thought on “Förstadagar vi minns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s