Blickarna

Fikapaus på jobbet. Som vanligt trängs alla lärare runt ett och samma bord. När alla platser är upptagna tar man en stol från ett annat bord och tränger sig in i den växande ringen kring det runda bordet. Längre bort sitter vaktmästarna och städpersonalen vid ett eget bord. Så småningom får även kökspersonalen paus och samlas då kring ett eget bord.

Så en dag var jag lite sen till fikat och ringen kring lärarbordet var redan för stor i mitt tycke.

Tänk er den lite obekväma tystnaden som uppstod när jag slog mig ner på den lediga stolen bredvid en av vaktmästarna.

Tänk er blickarna från lärarbordet.

Tänk amerikansk highschool.

Jag kommer kanske för alltid vara känd som hon som inte kan läsa av de sociala koderna, men med tanke på vilket trevligt fikasamtal vi hade kan jag inte lova att jag inte gör om det.

image

Annonser

2 thoughts on “Blickarna

  1. Morotskaka?!
    Och det där med fikarummet är faktiskt det jobbigaste med att börja nytt jobb. Om man råkar vara tidig så knycker man någon annans stol och det blir konstig stämning, är man sen så får man klämma sig ner någonstans där man inte riktigt tyckte att man hör hemma, och det blir konstig stämning. Sitter man för sig själv – konstig stämning. Som tur var, när jag bytte fikarum, så tog jag en av de mest populära platserna, som aldrig får ha en enskild medlems fulla uppmärksamhet eftersom alla andra försöker ta den också. En fönsterplats liksom. Jag tror vårt fikarum är lite mindre statiskt än många andra pga så många olika sorters skiftarbetare och folk i rörelse. Skönt dä.
    På mitt första jobb så satt min fadder vid ett bord som var fullt. Såg inget annat val än att klämma mig ner vid ett bord som det bara satt 25åriga killar vid. Hmmm. Men det gick bra det med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s